Loading…

Setmana de la PAU 2021

MANIFEST PER LA PAU

 

Fa anys John Lenon va dir:

”LA PAU NO ÉS UN DESIG, ÉS UN COSA AMB LA QUAL CREUS, UNA COSA QUE FAS I REGALES”

Durant molts anys hem estat expressant la pau amb el somriure. Avui, a l’època de les mascaretes aquesta expressió no és visible. Per això, hui, dia de la Pau, volem convidar-vos a trobar altres maneres  de demostrar-la. Tal vegada sols  amb una mirada de complicitat , un gest senzill o qualsevol altra forma d’expressió a la qual abans no donàvem importància ens pot conduir a transmitir-la, fent-nos sentir més prop de l’altre  malgrat la distància.

També volem dir que tot açò passarà,  els abraços tornaran ,ens sabran més dolços que mai i gaudirem d’ells com a regals que crèiem oblidats .

Trobarem PAU a les abraçades de la gent que ens importa

Trobarem PAU a les mirades dels altres

Trobarem PAU en ajudar-nos uns als altres dia a dia.

Trobarem PAU al consolar a aquells que han perdut a un esser volgut .

I també trobarem la PAU interior que necessitem i que tal vegada no haguerem conegut de no viure una situació com aquesta.

Si encara no l’heu trobada, vos convidem a buscar-la al vostre interior, a compartir-la i a regalar-la.

 

Irene i Micaela  4t ESO

 

MANIFEST PER AL DIA DE LA PAU

 

Ens agradaria començar aquest manifest dient el que significa la pau per a nosaltres, ja que no  és només un dia que celebrem, és alguna cosa més:

És una forma de conducta diària  que tots hauríem de portar a terme cada dia.

És el respecte a la nostra vida i a la dels altres.

És molt més que la fi de tots els conflictes del món.

 

Sabeu  per què celebrem aquest dia?

El celebrem per la mort d'un home, més aviat un heroi, al qual van assassinar per les seues idees que no agradaven a tothom, aquest heroi va ser *Gandhi.

Per què celebrem aquest fet? Perquè va suposar  la derrota de la violència enfront de la pau,  derrotada sense lluitar, sense violència  sense  aquesta ens destrueix a nosaltres mateixos i entre nosaltres.

Gandhi i molts altres personatges de la història que van lluitar per la pau i van mantenir  les seues idees fins al punt de morir per elles , són alguns exemples que hauríem de seguir tots i totes  amb diverses accions: respectant-nos, acabant amb els conflictes armats i de tot tipus i   ajudant a aquells que ho necessiten  perquè com va dir  va dir Newton: “L'home fa massa murs i pocs ponts”.

Com deia Nelson Mandela “la pau és simplement la absència de conflicte, la creació d’ un entorn en el qual tots puguem  prosperar”

Esperem que aquesta pau siga la que posem en pràctica cada dia, que s'acaben tots els problemes que creen  conflictes entre nosaltres  i en el  món  i que encara quede molta gent  que lluite per la pau com ho van fer i ho fan moltes persones.

Per a aconseguir la pau al món hem d’ estar tots d´acord sense fer discriminacions amb ningú , dialogant  i sempre respectant-se.

Segur que tots junts ho farem possible

 

Dani i Pedro 4t ESO