Loading…

Mil30 DE GENER: DIA ESCOLAR DE LA PAU I LA NO VIOLÈNCIA

FES  QUE LA PAU RESSONE

 

MANIFEST

En aquest món que vivim sorgeix una veu clara, és la veu dels qui volem la pau.

Som joves, amb somnis que ens abracen i amb esperances que ens impulsen.

Entenem que la pau no és només l'absència de conflictes armats dels quals estan plens els llibres d’història i en l’actualitat, sinó una crida profunda contra les disputes que ens afecten en el nostre dia a dia.

Imaginem un món on el respecte i la comprensió foren les formes de pagar habitualment, i si no les tinguérem no podríem comprar caramels o xocolata.

No es tracta només d'evitar conflictes armats a nivell mundial, sinó també d'acabar amb la violència verbal i física entre nosaltres o en  el bullying que no és  un joc de xiquets  sinó un problema amb   conseqüències perduren en qui les patix.

Per tot açò ens comprometem.

- a construir i a no destruir, a ajudar a qui ho necessite. No permetrem que els conflictes enfosqueixen el nostre pas cap a un futur més brillant.

- a aconseguir una societat on la ajuda a l’ altre , la comprensió i el diàleg siguen la regla més important de la convivència.

- a que les nostres paraules es convertisquen sempre en instruments d’ànim, i les nostres accions, en exemples per a la gent que tenim al voltant.

Les guerres naixen en la ment de les persones. És la ment de les persones la que ha de  defensar la pau.

Companys i companyes , professors i professores  del col·legi Sagrada Familia:

 

Tots junts ho podem aconseguir.

 

Alumnes de 4t ESO